Лаборатория

Хематологични изследвания

P3140347-225x300Хематологични изследвания (пълна кръвна картина)

Бърз и точен резултат, в рамките на няколко минути, докато собствениците са при нас.

Информацията, която се получава от този вид изследване на кръвта е важна и неделима част от поставянето на диагноза и предприемането на адекватно лечение.

Следенето на кръвните показатели на пациентите във всеки един момент е преимущество, кето дава възможност за проследяване на заболяването и отчитане на ефекта от лечението.

Хематологичните, заедно с биохимичните изследвания не рядко се правят и преди хирургични интервенции, за да се прецени ръска от анестезия.

 

 

Биохимични изследвания

bioДават важна информация за състоянието на някои жизнено важни вътрешни органи, като бъбреци, черен дроб, панкреас и др.

Проследяването на биохимичните показатели при животни над средната възраст, позволява откриването на някои хронични заболявания в техните начални етапи.

Това дава възможност за предприемане на терапия и спиране или забавяне на развитието за болестта.

За това екипът на ветеринарен кабинет Вита Нова препоръчва на всички животни след шест годишна възраст да се правят профилактични прегледи и изследвания.

 

 

Микроскопски изследвания

mikroБърз и точен метод за откриване на инфекциозни, бактериални, паразитни, микотични и др. заболявания на половата система, кожата и космената покривка.

Поставянето на диагноза и лечението на голяма част от кожните заболявание се улесняват именно чрез микроскопско установяването на причините.

С помощта на този метод и след съответното оцветяване на материал от влагалището на кучета, лесно се определя оптималният момент за заплождане.

Микроскопското изследване позволява да се открият и определят в ранен етап т.нар. пикочни камъни, които представляват сериозен проблем при котараците.

Бързи тестове

testove

Позволяват диагностиката на редица инфекциозни заболявания да се извършва в рамките на няколко минути.

Това е жизнено важно при откриването на болести, носещи висок риск за живота на пациентите.

Установяването на заболяването в ранен етап, често е от основно значение за изхода от него.

Както сме споменали в раздел профилактика, наличието на имунитет, получен чрез кърмата от майката, играе съществена роля за определянето на ваксиналната схема при младите животни.

Чрез бърз тест е възможно да се определи има ли го и колко е силен този имунитет.

 

image005Имунологични изследвания

Имунологичният анализатор позволявя изследването и установяването на антитетела към различни заболявания, антигени на вирусни инфекции, хормонални изслевания и др.